Se tuli tänään todistettua jännittävien vaiheiden jälkeen. Namika oli täynnä taistelumieltä heti ottelun alusta asti. Parhaiten se näkyi taistelussa levypalloista, jotka Namika vei ensimmäistä kertaa tällä kaudella 49-45. Kolmannella jaksolla taistelu levypalloista sai myös dramaattisen piirteen, kun hyvin pelannut Olli Kaijansinkko 2/8 sai kovan iskun vastustajan kyynärpäästä suoraan kasvoihin. Olli talutettiin horjuvana ja vertavuotavana pois kentältä. Tilanne oli täysin tahaton eikä siitä tuomittu virhettä. Toisaalta tämä pelottava tilanne osoitti millä asenteella Namika tänään pelasi.
Peli oli tasainen alusta asti. RaPy vei peliä 3-4 pisteen erolla ensimmäisellä jaksolla. Namika onnistui kuitenkin tasoittamaan ennen taukoa, jakso 22-22. Toinen jakso oli ensimmäisen toisinto. RaPy oli hienokseltaan niskan päällä, mutta Namika tuli tasoihin juuri ennen puoliaikaa. Jakso 19-19 ja puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 41-41.
Kolmannella jaksolla osat vaihtuivat. Namika hallitsi jakson alkua käyden viiden pisteen johdossa. RaPy tuli kuitenkin pisteellä ohi ennen jakson loppua. Jakso 15-16 RaPylle. Peli 56-57.
Neljäs jakso noudatti samaa tasaista kaavaa. Namika onnistui kuitenkin repäisemään ratkaisevan eron Mäntysen ja Tapion johdolla ja vei jakson 18-14. Namikan kauden avausvoitto oli tosiasia. Peli päättyi Namika 74-71 RaPy.
YHTEENVETOA
Valmentaja Riihelä kommentoi: ”Namika oli tänään hyvä joukkueena. Puolustuksessa 1 vs 1 tilanteissa pärjättiin hyvin ja sitä myötä vastustaja ei saanut liikaa vapaita heittopaikkoja. Oltiin myös riittävän rauhallisia eikä hätiköity liikaa. Hyvä asenne ja kova liike täydet 40 min.”
Namikan tasaisesta joukkueesta esiin nousi kuitenkin kokenut Anttoni Tapio. ”Fabio” löysi korisukan hyvillä prosenteilla välillä vaikeistakin paikoista tehden tilastot 29/7. Kokenut Teemu Turunen (11/3/5 syöttöä) toi myös hyvää ryhtiä ja rytmiä Namikan peliin. Juniori-ikäinen Karo Puittinen 11/7 haastoi hyvin RaPyn puolustusta röyhkeillä ajoilla ja oli puolustuksessa Namikan parhaimmistoa. Namikan onnistujien lista = Namikan kokoonpano. Seuraavaan peliin saadaan toivon mukaan myös tänään poissaolleet Engelvuori, Laine, Mäkitalo ja Mononen
RAPYN TILASTOJA
Tommi Rasi 24/10
Lauri Tiainen 14/8
Angel Mavrodiev 12/6
NAMIKAN TILASTOJA
Anttoni Tapio 29/7
Karo Puittinen 11/7
Teemu Turunen 11/3
Santeri Mäntynen 9/7
Olli Salonen 6/5
Lasse Aavamäki 6/4
Olli Kaijansinkko 2/8