Namikan A-pojat päättivät pelikautensa varsinaisesti valtakunnallisen I-Divisioonan viimeiseen runkosarjapeliin noin kuusi viikkoa sitten. Runkosarjan tuloksena oli mainio toinen sija. Joukkueemme koki kaudella vain neljä tappiota, joista kaksi runkosarjan selvästi voittaneelle HoNsUlle. Muut kaksi tappiota joukkue kärsi pitkien vierasmatkojen takana.

A-poikien kausi muodostui melko raskaaksi kevään aikana. A-poikien I-divisioonaa pelasimme syksyllä kahdeksalla pelaajalla, kun kaksi poikaa sairastui vakavasti ennen toista sm-karsintakierrosta. Pelasimme sen lisäksi Kaakkoisen alueen II-Divisioonaa, sekä osa pelaajista pelasi myös edustuksen mukana. Osalla pojista saattoi olla jopa 3-4 peliä viikossa. Onneksi nuo kaksi loppukesällä sairastunutta pelaajaa palasivat pikkuhiljaa riveihin kevään aikana. Viimeisen runkosarjaottelun jälkeen maaliskuun alussa oli havaittavissa henkistä väsymistä, joten siirryimme jo niin sanottuun kesäharjoitteluun hyvissä ajoin. Levättiin, keskityttiin yo-kirjoituksiin sekä autokouluun. Harjoituksissa keskityttiin lähinnä henkilökohtaiseen taitoon lajissa sekä fysiikassa.

Lauantaina 22.4 kävimme pelaamassa I-divisioonan Final Fourissa Jyväskylässä. Pieni tauko näkyi pelaamisessa, sillä pallo oli hukassa, heittopeli kateissa ja onnistumiset vähissä. Viiden viikon tauon aikana olisi vaihtoehtona olisi ollut tietenkin pitkittää pelikauden mukaista totista harjoittelua väkisin, mutta henkinen väsymys pojilla oli niin vahva. Kotiin tuomisina oli siis valtakunnallisen I-Divisioonan neljäs sija, joka ei ole ollenkaan huono!

Silmät ovat jo ensi kaudessa, ja hyvissä ajoin aloitettu kesäharjoittelu johtaa toivottavasti hyviin tuloksiin sm-karsinnoissa. Kuluneesta kaudesta jäi hyvä fiilis! Runkosarjan toinen sija, ja koko kauden jatkunut varmuus poikien otteissa antoi uskoa tulevaan. Syksyn vaikeudet lujittivat yhteishenkeä, ja kohtuullisen kova harjoittelu vei pelaajia sekä henkisesti että henkisesti pelaajia eteenpäin. Nyt harjoittelu jatkuu pururadalla, punttisalilla ja koriskentällä. Heinäkuussa lomaillaan ja nautitaan Suomen kesästä!

 

Tommi Koskinen

A-poikien valmentaja