Noin seitsemän kuukauden odotus palkittiin tänään, kun kausi 2017-2018 pyörähti käyntiin Sammonlahden palloiluhallissa. Noin 70 katsojaa todisti tiukkaa kamppailua, jossa KTP Green oli lopulta vahvempi lukemin 66 – 73.

Uudistunut ja nuorentunut Namika juoksutti kentälle yhdeksän pelaajaa, joista kuuden pelaajan kasvattajaseurana komeilee Lappeenrannan Namika. Kokoonpanon täydensi Lappeenrantaan opiskeluiden perässä muuttaneet Jussi Moilanen ja Kalle Kinnunen, sekä pituutta kentälle tuonut, melkein jo namikalainen, Lasse Aavamäki.

Ensimmäinen puolisko oli molemmilta joukkueilta hyökkäyksen juhlaa puolustuksen kustannuksella. Varsinkin kotijoukkueen pelaaminen oli ensimmäisessä erässä varovaista ja hieman hapuilevaa joukkuepelaamista, mutta yksilösuoritteiden ansiosta isolle tauolle lähdettiin kotkalaisten johdossa 25-35. Varsinkin pallollisten screenien puolustus ja levypallopelaamisen roolitus vaativat vielä harjoittelua.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut kotijoukkue, joka alkoi löytämään hyökkäyspäässä pikkuhiljaa toisensa, sekä puolustuksessa paikkaprässillä kotijoukkue sai hidastettua kotkalaisten hyökkäystä. Puoleen väliin erää kotijoukkue oli kuronut eron neljään pisteeseen, mutta KTP sai eron repäistyä kahdeksaan pisteeseen summerin soidessa kolmannen erän loppumisen merkiksi.

Neljäs erä eteni korista koriin, kunnes pari minuuttia ennen loppua vapaaheittojen ja teknisten virheiden ansiosta namikalaiset kuroivat eron neljään pisteeseen. Lopussa kuitenkin vihreävalkoiset pysyivät kylmäpäisinä vapaaheittoviivalla, ja pisteet matkasivat Kotkaan luvuin 68 -73.

Seuraava kotiottelu pelataan ke 8.11 Urheilutalolla, kun vastaan saapuu Lahden Koripalloilijat 1943. Tervetuloa kannustamaan punavalkoiset voittoon!

 

Kalle Kalin         8 p

Vertti Halkola   20 p

Sherif Sarr          2 p

Jussi Moilanen  21 p

Raul Mononen  11 p

Kalle Kinnunen 2 p