Tänään Karhulan Liikuntahallissa kotijoukkue, ja sarjassa neljäntenä oleileva, Karhulan Veikot (3/2) isännöi kaksi sarjasijoitusta alempana olevaa Namikaa (2/4). Tämä oli molempien  vuoden 2017 viimeisen peli. Monivaiheisen, kiihkeän ja yleisöön menevän 40 minuuttisen jälkeen pisteet matkasivat Etelä-Karjalaan luvuin 83-97.

Kotijoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä KaVe on vuodesta toiseen majaillut II-Divisioonan kärkikahinoissa, ja melkein jokaiselta pelaajalta löytyy kokemusta Korisliigasta, miesten divareista tai ainakin A-poikien valtakunnallisesta SM-sarjasta. Melkein jokainen Kaakkoisen alueen korista joskus seurannut tuntee jonkun nelikosta Tapani ”Tapsa” Tolonen, Mikko ”MP3” Järvinen, Attila Laine tai Joni Tarvonen. Muilta tietysti mitään pois ottamatta. Suurimman menetyksen joukkue koki reilu kuukausi sitten, kun ikinuori Jari ”jouludonkki” Vekkilä siirtyi pelaamaan Korisliigaa KTP-Basketin väreihin.

Namika taas lähti otteluun ilman Serriä, Juvakkaa, Paavilaista sekä Monosta. Kuitenkin alkulämmittelyssä joukkueen mukana juoksi uusi mies, sillä paluun Namika paitaan teki parin vuoden tauon jälkeen Panu Noponen. Koskisen kokoonpano pystyi siis lähtemään paineettomasti Kymin vierailulle, sillä jos Aavamäkeä ei lasketa mukaan, niin vastakkain olivat kokemus ja nuoruus.

Näin ottelu eteni verkkotoimituksen valkopunaisten ”Näin siellä tapahtui” -muistiinpanojen mukaan:

 Ensimmäinen erä

8:33 Tasainen ja varovainen alku, peli vasta 2-2. KaVe on levypalloissa astetta vahvempi, ja saa liikaa toisia yrityksiä

7:00 Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että tanssipari: Aavamäki – Tolonen on illan viihdyttävin. Tuossa painii kokemus ja VOIMA. Tässä vaiheessa vielä peli herrojen välillä tasan.

5:45  Peli on tasaista, ja pisteet ovat 9-8 KaVelle. Namikan pelissä on hienoa, että korit tulevat kuvioista. Alkaa screenit osumaan oikeisiin paikkoihin, ja heitot lähtevät halutuista paikoista. Myös pallo on alkanut liikkumaan, eikä pallo jää kenenkään käteen.

2:45 KaVe tekee korit selvästi helpommista paikoista, Namika joutuu juoksemaan kuviot aina melkein loppuun asti. Kuitenkin pisteet ratkaisevat, ja ne ovat kotijoukkueelle 16-12.

Eka erä päättyy KaVelle 18-17

Toinen erä

9:00 KaVe pisti kaksi kovaa kolmosta sukkaan heti erän alkuun, toivottavasti ei vaikuta liikaa Namikan nuoreen joukkueeseen. Hieman haastavia heittovalintoja ollut meillä.

8:50 Kaven kolmas kova kolmonen, nyt vaan pojat oma peli kuntoon ja pää pystyyn. Nuo heitot ei koko iltaa mene sisään.

 6:10 Kalin kantaa kovilla suorituksilla Namikaa, ja kaventaa ottelun lukemiin 29-24. Namika is BÄK in game!

2:30 Tasaista peliä, vuorotellen joukkueet tekevät koreja. KaVen fyysisyys alkaa näkymään, ja Namikan joukkuevirheet ovat olleet jo pari minuuttia täynnä. Peli on 40 – 36.

Puoliaikaa lähdetään viettämään tilanteessa 44-39. Tähän asti on ollut hienoa katsella Namikan peliä, ja kaikki on vielä mahdollista.

Kolmas erä 

 9.20  Jussi Moilasen AND 1 -suoritus kaventaa pelin 44-43! Jalat eivät jääneet koppiin, ja paikkaprässi sekoittaa KaVen peliä!

8:00 Keravan duo Moilanen ja Kalle Kinnunen ovat liekeissä.  Namika ottaa ensimmäisen kerran ottelussa 46-49 johdon. Hyvä jätkät, nyt vain flow päälle

7:00 MITÄ TÄÄLLÄ TAPAHTUU? Lasse Aavamäki ei heiluta muuta kuin sukkaa, ja sytyttää penkin kolmosellaan! Tilanne 48-55. Tämä olisi pitänyt saada videolle!

6:20 KaVe pakotettu jo ottamaan toisen aikalisänsä, kun Vertti Halkola purjehtii taas korille ja lisää Namikan johdon tilanteeseen 48-59. Nyt näyttää todella hyvältä jätkät!

5:00 ”Heittäjät heittää ja valmentajat vaihtavat” Aavamäki samoista askelmerkeistä toinen kolmonen sukkaan! Kai joku kännykkäsukupolven edustaja sai edes tämän videolle, kun kuitenkin näpräävät kännyköitään koko ajan? Kuuluiko jo nyt se kuuluisa selkärangan napsahdus kotijoukkueelta?

4:00 Tiukkaa vääntöä, Namikalla hieman otetta pelistä.

2:00 KaVe näyttää selvinneen Aavamäen kolmosista, ja he saavat hieman kavennettua. Jännäksi menee vielä peli. Tilanne on 57-66

Kolmas erä päättyy Attila Laineen puolen kentän heittoon summerin soidessa, ja tilanne on  62-67 lähdettäessä viimeiseen erään.

Neljäs erä 

8:00 Peli kuumenee ja fyysisyys lisääntyy koko ajan. Varsinkin duo Aavamäki – Tolonen painivat tilanteissa ja vaihtavat ajatuksia tietysti tilanteiden jälkeen.

6:21 Tilanne on 72-77

5:00 KaVe kaventaa 75-77.  Vielä johdetaan.

4:00 Tarvonen nostaa kotijoukkueen johtoon jäätävällä kolmosella.

2:40 Ryhtiliike! Kalinin kova ”syöttöhämy  ja  kolmonen keskelle keksintöä” pakottaa KaVen aikalisälle. Tilanne 80 – 84.

0:50 Se on siinä Halkola naulaa kolmosen, ja tilanne on 82-95. Viimeinen sammuttaa salista valot!

Namika lähtee ansaitulle joulutauolle saaliina 3 voittoa ja 4 tappiota. Sarjassa on vielä pelaamatta otteluita tämän vuoden puolella, mutta Namika tulee olemaan syyskauden jälkeen sijoilla 4-6. Syksy on ollut haastava, sillä vasta viime aikoina joukkue on alkanut löytää yhteisiä säveliään. Tämän päiväiset peliesitykset valavat uskoa keväälle!

 

Teksti: Antti Avelin

Kuva: Antti Avelin