Edustusjoukkue pelasi lauantaina Urheilutalolla Joensuun Katajaa vastaan hyvän ja tasapainoisen pelin, joka päättyi punavalkoisten 22 pisteen voittoon numeroin 85-63. Sunnuntaina joukkue matkasi Kotkaan KTP:n vieraaksi, ja yhden jatkoajan sisältämä ottelu päättyi etelä-karjalaisille kolmen pisteen voittoon tulostaulun pysähtyessä lukemiin 84-87. Voitot nostivat joukkueen sarjassa kolmanneksi!

Lauantain kotiottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja ensimmäinen erä menikin kori korista molempien onnistuessa korin teossa. Ensimmäinen erä päättyi Koskisen joukon kolmen pisteen johtoasemaan, ja akseli Moilanen-Juvakka-Halkola olivat pitäneet joukkueesta huolta hyökkäyspäässä.

Erätauolla oli selvästi painotettu kahta osa-aluetta; puolustuslevypallojen tärkeyttä ja intensiteetin nostoa. Nämä kaksi osa-aluetta ottivat pari askelta eteenpäin, ja Kataja oli välillä pulassa Namikan temmon kanssa. Kuitenkin vierasjoukkue sai koottua rivinsä, ja puoliajalle mentiin tilanteessa 38-34.

Toisella puoliskolla Namikan juokseminen alkoi selvästi painaa Katajan jaloissa. Onnistumisia tuli laajemmalta rintamalta, ja peli alkoi kääntyä Namikalle. Viimeiselle erätauolle lähdettiin Namikan 11 pisteen johdossa.

Viimeinen kymppi olik enää hyökkäysvoittoista pelailua, mikä päättyi Namikan 31-19 voittoon, ja koko peli numeroihin 85-63. Namikan kaikki pelaajat pääsivät minuuteille ja pisteille, mikä oli hyvä ajateltuna seuraavan päivän vierasottelua. Kotijoukkueen pistepelotteen muodostivat Kalin (11p), Halkola (18p), Moilanen (18p) ja Kinnunen (12p).

Sunnuntaina joukkue siis matkasi Kotkan Karhuvuoreen ottamaan revanssia KTP Greenistä, joka haki sarjakauden avausottelussa Sammonlahdesta voiton. Pelin alku oli kummaltakin joukkueelta hermostunutta, ja viime pelin onnistuneesta puolustuslevypallo-pelistä ei ollut alussa tietoakaan. Kotijoukkue sai kokokentän puolustuksella ja aggressiivisella pallollisen puolustuksellaan Namikan sortumaan pallonmenetyksiin. Ensimmäinen tunnusteleva erä päättyi kotijoukkueen 21-19 johtoon.

Toisen erän alussa Namika etsi vielä peliään, mutta ei päästänyt kotijoukkuetta karkuun. Varsinkin MoilasJussin suorituksilla Namika oli pelissä mukana. Onneksi valmentaja Koskisen hatusta löytyi pysäyttäjä satamapojille; paikkaprässi! Namika sai sekoitettua KTP:n hyökkäyksen, ja sen myötä puolustuksen, päästen 8-0 runin avulla pitkälle tauolle kahden pisteen johdossa. Peli 40-42.

Kolmannen erän alussa Namika sai jobin postia, kun Halkola loukkaantui pallontavoittelutilanteessa. Peli saatiin kuitenkin nopeasti koottua, ja erä meni molempien pelatessa paikkapuolustusta. Se sai molempien hyökkäyksen hieman sekaisin, ja pelitempo laski selvästi. Tämä oli parempi kapeammalla rosterilla operoivalle Namikalle. Kolmas erä päättyi 56-60.

Jos kolmannella neljänneksellä molempien peli oli hidas tempoista kyttäämistä paikassa, neljännen neljänneksen alku oli täysin vastakohtaista. Namika kuroi 59-66 johdon, mutta KTP hiipi tasoihin, kun noin 5 minuuttia oli pelaamatta. Ottelu etenikin korin pelinä viimeisille minuuteille asti. Kymmenen sekuntia ennen loppua Hannikainen nosti KTP:n kahden pisteen johtoon, ja pakotti Koskisen poppoon aikalisälle. Raksit ja ympyrät eivät menneet aivan suunnitellusti, mutta hyökkäyslevypallon seurauksena Kalle Kinnunen heitti summerin soidessa pelin jatkoajalle hiljentäen Karhuvuoren yleisön!

Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla KTP kuroi helpolla layupilla ja vapareilla eron neljään, mutta Namikaa ei oltu lyöty! Aavamäen ja Juvakan toimesta peli tasoihin ja ohi. Lopussa KTP:n heitot kolisivat rautoihin, ja Aavamäki sinetöi ottelun vapaaheittoviivalta numeroihin 84-87.

 

Teksti: Antti Avelin